שבוע 32 להריון

שבוע 32 הינו שבוע שבו כבר מרגישים את הסוף. גופך הריוני ועגלגל ועוברך גדל ומתחזק עם כל יום שעובר. זה הזמן לחשוב היכן תרצי ללדת ואת יכולה לעשות סיורים בבתי החולים השונים בארץ. במידה והנך בהריון עם תאומים זכרי כי ייתכן והלידה קרובה מתמיד, בכמחצית ההריונות עם תאומים הלידה מתרחשת לפני שבוע 37.

מה קורה אצלך בשבוע 32:

כל גופך מתכונן ללידה ייתכן ותרגישי צירים מדומים הנקראים צירי ברקסטון. הצירים הללו אינם סדירים ותדירותם תעלה עם הזמן. צירי ברקסטון לא אמורים להשפיע על התנהלותך היומיומית, השארי קשובה לגוף שלך.

ייתכן ואת מרגישה תשושה ועייפה רוב הזמן, המשקל עולה ומרכז הכובד של גופך משתנה כל הזמן וייתכן כי תרגישי מגושמת מעט. כפות רגלייך נפוחות ולעיתים קשה למצוא תנוחה בה את מרגישה נינוחה.  עור הבטן נמתח ועלול להיות יבש ומעקצץ. השתמשי בקרם על מנת להקטין את הגירוד.

מה קורה לתינוק בשבוע 32:

אורכו של העובר הוא כ-40 ס"מ, ומשקלו בין  1.7-2 קילוגרם.

חמשת החושים של העובר מפותחים. שכבת השומן ורקמות השריר של העובר גדלות ולכן יש עלייה במשקלו. תנועותיו מורגשות יותר וייתכן ואת מרגישה כי הוא בועט יותר. ציפורניו של העובר מפותחות בידיים וגם ברגליים. עורו של העובר משנה את צבעו לורדרד. שיער ראשו צומח והפלומה המכסה את עורו מתחילה לנשור. בתקופה זו רוב העוברים נמצאים בתנוחה המתאימה ללידה נרתיקית.

בדיקות באופק:

  • מעקב גדילה: בדיקת אולטרה-סאונד בה עוקבים אחריי התפתחותו וגדילתו של העובר.
  • בדיקות שגרתיות: הבדיקות שיש לבצע לקראת סוף ההריון. כגון, בדיקת שתן, ספירת דם, לחץ דם ושקילה.
  • יש באפשרותך לשמור דם טבורי –  איסוף דם חבל הטבור מתבצע עם סיום הלידה (בהליך לא פולשני לא לאם ולא ליילוד). הצעות לשמירת דם טבורי. לקריאה נוספת אודות דם טבורי.

סרטון שבוע 32 - מתאר את גדילת העובר

מה האב יכול לעשות:

אם כבר החלטתם על בית החולים בו תתבצע הלידה ניתן לתכנן את דרכי ההגעה לבית החולים ובכך להיות פחות לחוצים.

שבוע 32 - מה מומלץ לעשות:

  • הקדישי מעט מיומך על מנת לספור את כמות הבעיטות של העובר במידה ואת מרגישה ירידה משמעותית בכמות פני לרופא.
  • ייתכן ותרגישי צריבה ועצירויות, כדאי לשתות מים ולאכול מזונות עשירים בסיבים תזונתיים. כמו כן, עדיף לאכול הרבה ארוחות קטנות ביום מאשר מעט ארוחות גדולות.
  • זה הזמן להחליט אם את מתכוונת להניק את תינוקך ולהיערך בהתאם. ללכת ליועצת הנקה, לקנות חזיית הנקה ופדים להנקה.
  • מומלץ לערוך סיורים בבתי החולים השונים ולהחליט היכן תבצעי את הלידה
  • יש באפשרותך לשמור דם טבורי –  איסוף דם חבל הטבור מתבצע עם סיום הלידה (בהליך לא פולשני לא לאם ולא ליילוד). הצעות לשמירת דם טבורי. לקריאה נוספת אודות דם טבורי.
קופוני הריון ולידה

קופון הריון ולידה בשווי מאות ש"ח

יש לך שאלה? תגובה שברצונך לכתוב?
שלחי אלינו בטופס למטה את שאלתך/ תגובתך:

⇐ האתר אינו מתחייב לפרסם כל חוות דעת אלא לפי שיקול דעתו הבלעדי.

Scroll to Top